susret

Zvizdić s europarlamentarcima

30.08.2018.
u 16:24

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa izaslanstvom Europskog parlamenta, grupa Europske narodne stranke (EPP).

Zvizdić je informirao europarlamentarce o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH. Istaknuo je opredijeljenost Vijeća ministara BiH euroatlantskim integracijama, kao primarnom vanjsko-političkom cilju Bosne i Hercegovine.

Zvizdić je rekao da je Bosna i Hercegovina odgovorila na Upitnik EK i da se trenutno radi na izradi odgovora na dodatna pitanja. Dodao je da bi dobivanje kandidatskog statusa bio veliki poticaj za nastavak procesa integracija BiH i regije u EU, kao i daljnjoj političkoj stabilizaciji, izgradnji mira i ekonomskom razvoju.

Zvizdić je upoznao europarlamentarce da je Vijeće ministara BiH na jučerašnjoj sjednici usvojilo Okvirnu energetsku strategiju BiH do 2035. godine, čime je otvoren pristup novim razvojnim fondovima i omogućeno ravnopravno partnersko učešće u projektima u okviru Berlinskog procesa. 

Vođa izaslanstva EPP-a, potpredsjednik EPP grupe zadužen za proširenje i mediteransku politiku, europarlamentarac iz Republike Bugarske Andrey Kovatchev rekao je da EPP grupacija u Europskom parlamentu pruža punu podršku euroatlantskim aspiracijama Bosne i Hercegovine. Čestitao je Zvizdiću na napretku u integracijskim procesima i realiziranim reformama, te ohrabrio vlasti u BiH da nastave s neophodnim reformskim procesima kako bi se ubrzao europski put naše zemlje, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi
EPP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?