Predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić razgovarao s veleposlanicima Italije i Bugarske

04.05.2017.
u 09:59

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je u odvojenim nastupnim posjetama veleposlanika Republike Italije u BiH Nicolu Minasija i veleposlanicu Republike Bugarske u BiH Avgustinu Tzvetkovu Karabashevu i poželio im dobrodošlicu i uspješno obavljanje misije u Bosni i Hercegovini.

Predsjedatelj Zvizdić je upoznao novoimenovane veleposlanike o aktualnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH. Veleposlanik Minasi i veleposlanica Tzvetkova Karabasheva su rekli da Italija i Bugarska snažno podržavaju put BiH ka Europskoj uniji. Izrazili su spremnost da se dobri odnosi iskoriste i za konkretne ekonomske projekte, kako bi u budućnosti trgovinska razmjena između država bila na znatno višem nivou.

"Bosna i Hercegovina i Republika Italija imaju razvijenu ekonomsku suradnju. Republika Italija je jedan od najznačajnijih vanjskotrgovinskih partnera BiH. Po ukupnoj vanjskotrgovinskoj razmjeni, Italija se nalazila na drugom mjestu," rekao je predsjedatelj Zvizdić tijekom susreta sa veleposlanikom Minasijem.

Predsjedatelj Zvizdić i veleposlanica Tzvetkova Karabasheva su razgovarali o mogućnostima unapređenja suradnje BiH i Bugarske. Obostrano je iskazana želja za unapređenjem ukupnih bilateralnih odnosa kontinuiranim radom na proširenju suradnje u oblasti ekonomije, kulture, obrazovanja te na podsticanju neposrednih kontakata građana dvije države.

Tijekom sastanaka, predsjedatelj Zvizdić je istaknuo da je članstvo u EU najvažniji vanjskopolitički prioritet i strateški cilj BiH, te da perspektiva članstva u EU nastavlja biti pokretačka snaga za pozitivne demokratske, političke, ekonomske i društvene promjene u BiH. Naglasio je da je Bosna i Hercegovina opredijeljena za očuvanje pozitivnog momentuma procesa reformi i dobijanje statusa države kandidata za članstvo do kraja 2017. godine.

Na sastancima je obostrano potvrđeno da između BiH, Italije i Bugarske ne postoje otvorena pitanja te da ima prostora za daljnje unapređenje bilateralnih odnosa na svim nivoima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?