objavio na Twitteru

Zvizdić potvrdio: NATO u BiH šalje bataljon rezervnih snaga

NATO vojska
STOYAN NENOV/REUTERS
10.04.2024.
u 17:21

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić danas je izjavio da NATO šalje bataljon rezervnih snaga u BiH.

“NATO u BiH šalje bataljon rezervnih snaga kao podršku vojnoj misiji EUFOR Althea. Dugoočekivana i strateški izuzetno važna odluka za gašenje secesionističkih i iredentističkih ideja i očuvanje mira i stabilnost”, poručio je Zvizdić na Twitteru.

 


Naglasio je da bi to bila preventivna aktivnost u cilju očuvanja mira i stabilnosti u BiH, regijii Europskoj uniji, prenosi Klix.ba.

Zvizdić je i ranije pozvao NATO da da rasporedi kontigent vojnika u Brčko distriktu, a snage EUFOR-a na "frekventniju prisutnost" u povratničkim mjestima.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Denis Bećirović je na poziv glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga prije dva dana boravio u Bruxellesu gdje je tražio proaktivno angažiranje NATO-a, uključujući i mjere odvraćanja, s ciljem preveniranja bilo kakvog narušavanja mira i sigurnosti u Bosni i Hercegovini. To uključuje i vraćanje NATO snaga u vojne baze u BiH.

U medijima se nakon toga pojavila informacija iz neslužbenih izvora da će NATO poslati bataljon rezervnih snaga u BiH, no ovo je prvi put da je jedan predstavnik vlasti to potvrdio.

Podsjetimo, predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik je u više navrata govorio kako je sve spremno za proglašenje neovisnosti RS-a i da će to učiniti u slučaju da visoki predstavnik u BiH nametne odluku o državnoj imovini.


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije