Predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić: Pobijedit će europski put BiH a ne podjele

zviuzdić
06.09.2016.
u 09:05

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je za Slobodnu Europu, nakon susreta prvog dana posjete Briselu, da će pobijediti europski put BiH, a ne podjele unutar nje, te da bi građani trebali izlaziti na referendume koji se tiču njihovog boljeg ekonomskog i socijalnog statusa.

Nakon susreta sa visokom predstavnicom EU Federicom Mogherini i europskim komesarom za proširenje Johanesom Hahnom prvog dana dvodnevne posjete Zvizdić je ocijenio da su utisci su izuzetno pozitivni, jer je iz Bosne i Hercegovine donio dobre vijesti, činjenicu da je Bosna i Hercegovina realizirala sva tri uvjeta iz naše europske agende.

- Riječ je o jednoj poruci koja, bez obzira na aktualnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, dolazi iz ove zemlje, koja je zadržala europski put kao svoj najvažniji vanjsko-politički prioritet - kazao je on.

Ocijenio je da aktualna politička situacija nije ugrozila rad Vijeća ministara.

- Radimo na realizaciji tih prioriteta i do kraja mandata ćemo ostati posvećeni tim prioritetima, jer su ta pitanja važna za Bosnu i Hercegovinu, a ne pitanja koja se postavljaju kroz razne referendumske i druge aktivnosti. Prava pitanja za građane Bosne i Hercegovine trebaju da budu: "Da li želite europski put, da li želite nove investicije, da li želite sigurnost za svoju djecu, bolje obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, nova radna mjesta", a ne referendumska pitanja koja vode podizanju nacionalnih i drugih tenzija - rekao je Zvizdić.

Misli da su proeuropske i probosanskohercegovačke snage mnogo jače od onih "koje bi nas svojom retrogradnom politikom vratili u situaciju obnovljenih nacionalnih ili bilo kojih drugih tenzija".

- Građani Bosne i Hercegovine su svjesni europske perspektive Bosne i Hercegovine, tako da takve ideje neće više naići na plodno tlo. Ne mislim da je iko spreman da europski put i ekonomski razvoj, slobodu koju u ovom trenutku svi uživamo, teritorijalni integritet i suverenitet dovodi u pitanje. Sigurno će pobijediti europska perspektiva Bosne i Hercegovine - rekao je predsjedatelj Zvizdić za Slobodnu Europu.

Drugog dana boravka u Briselu, predsjedatelj Zvizdić će se sastati s generalnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom i predsjednikom Europske narodne stranke Josephom Daulom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije