Predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić očekuje nastavak prijateljske politike SAD-a prema BiH

Denis Zvizdić
06.11.2016.
u 09:39

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nakon predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Državama u utorak, na kojima snage odmjeravaju demokratski kandidat Hillary Clinton i kandidat republikanaca Donald Trump, očekuje nastavak prijateljske politike prema BiH.

- Očekujem da će američka administracija imati još aktivniju ulogu u Bosni i Hercegovini i da će nastaviti podsticati BiH na putu ka jednoj od najmoćnijih ekonomskih zajednica svijeta - Europskoj uniji. Vjerujem da će Sjedinjene Američke Države pomoći Bosni i Hercegovini da u najskorijem razdoblju dovrši proces NATO- integracija jer to znači veću sigurnost za našu državu i sigurnost za strane investicije u BiH. S obzirom na prioritete razvoja Bosne i Hercegovine koji su prvenstveno u interesu svih građana, očekujemo od američke administracije da akcent diplomatskih napora i dalje bude u jačanju regionalne suradnje i reformskih procesa, te pomoć u nastavku cjelokupnih demokratskih reformi - kazao je Zvizdić za Fenu.

Predsjedatelj je naglasio "da je sve do nas" i da će nam SAD pomagati onoliko koliko mi želimo pomoći sebi samima.

- Siguran sam da ćemo imati podršku u pronalaženju rješenja za sve pozitivne procese u Bosni i Hercegovini na putu ka euroatlantskim integracijama - zaključio je Zvizdić u izjavi za Fenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije