nakon posjeta Bratislavi

Zvizdić: Imamo šansu koju ne smijemo propustiti

Denis Zvizdic
17.06.2016.
u 21:14

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić danas je u Bratislavi imao susrete s najvišim dužnosnicima Slovačke, uoči njenog preuzimanja predsjedavanjem Europskom unijom.

Nakon susreta s premijerom Slovačke Republike, Robertom Ficom te ministrom vanjskih poslova Slovačke i nekadašnjim visokim predstavnikom u BiH, Miroslavom Lajčakom, premijer Zvizdić nije krio svoje zadovoljstvo ovom posjetom te je u izjavi za Faktor istaknuo njenu važnost.

– Imam pozitivne dojmove iz ovog posjeta, jer je riječ o zemlji koja je istinski prijatelj BiH i koja je spremna da u tijeku svog predsjedavanja stavi pitanje proširenja, uključujući naravno zemlje koje mogu postati kanidati za članstvo u EU, a među njima je i Bosna i Hercegovina.

Mislim da imamo šansu koju ne smijemo propustiti, a to je da u vrijeme predsjedavanja Slovačke dobijemo i realiziramo odgovore na upitnik za BiH, što će nam omogućiti ulazak u novu fazu, a to je dobivanje kandidatskog statusa – kazao je Zvizdić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?