s poslodavacima FBiH

Zvizdić i Čović najavili su dodatni napor za spašavanje ekonomije

07.07.2020.
u 19:45

Članovi Kolegija Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović i Denis Zvizdić sastali su se danas s predstavnicima Udruženja poslodavaca Federacije BiH.

Na sastanku kojem je u svojstvu predstavnika Saveza za bolju budućnost (SBB) kao dijela parlamentarne većine u Federaciji BiH nazočio i Fahrudin Radončić, predstavnici Udruženja poslodavaca prezentirali su prijedlog kratkoročnih i dugoročnih mjera kojima bi trebalo hitno reagirati na poremećaje izazvane pandemijom koronavirusa te ubrzati donošenje reformskih zakona s ciljem zadržavanja radnih mjesta, poboljšanja poslovnog ambijenta i rasterećenja gospodarstva. 

Na sastanku se moglo čuti i da situacija izazvana virusom COVID-19 nije negativna u svim segmentima i da postoji niz tvrtki koje su uspješno prilagodile svoje poslovanje novonastalim okolnostima.

To je, kako je rečeno, dokaz da ima prostora za kvalitetan odgovor na poremećaje, ali i članovi Kolegija i predstavnici poslodavaca Federacije BiH, istaknuto je danas, suglasni su u ocjeni da se vrijeme za reakciju i intervencije mjeri tjednima, a ne više mjesecima, priopćeno je iz PSBiH.

U tom smislu, Zvizdić i Čović koji su ujedno i predstavnici stranaka pozicije u Federaciji BiH najavili su dodatni napor kako bi se u narednih deset do 15 dana održali operativni sastanci poslodavaca s predstavnicima Vlade i Parlamenta Federacije s ciljem hitnog usvajanja zakona i operativnih mjera za ne samo trenutno spašavanje ekonomije koja je ugrožena te očuvanje radnih mjesta, nego i za otvaranje razvojnih perspektiva za gospodarstvo i društvo u cjelini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?