Livno

Županijsko natjecanje srednjoškolaca HBŽ-a iz geografije

13.05.2016.
u 11:00

Stručni aktiv geografije srednjih škola Hercergbosanske županije je, uz potporu Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa, organizirao prvi put natjecanje učenika iz geografije na školskoj i županijskoj razini, piše Večernji list BiH.

Plan i program za gimnazije

Natjecanje je bilo organizirano za učenike prvih, drugih i trećih razreda prema nastavnom planu i programu za gimnazije. Na školskom natjecanju sudjelovalo je ukupno 170 učenika iz svih škola s područja Hercergbosanske županije, izuzev Srednje škole “Drvar”, “Kupres” i Gimnazije “Tomislavgrad”.

Razlozi njihova nesudjelovanja na natjecanju učenika iz geografije na školskoj i županijskoj razini nisu poznati stručnom povjerenstvu za provedbu natjecanja, priopćeno je iz Aktiva, kao i to da je 30 najboljih sa školskih natjecanja pristupilo županijskom natjecanju.

Natjecanje učenika iz geografije na školskoj i županijskoj razini održano je u prostorijama Gimnazije “Livno”.

Najbolji geografi srednjih škola u prvim razredima su livanjski gimnazijalci, i to Martina Periša (1.), Sara Čečura (2.) i Marija Mandić (3.).

U kategoriji drugih razreda najbolja je bila Iva Ištuk iz Gimnazije “Livno”, drugi je bio Filip Jurić iz Srednje škole “Tin Ujević” iz Glamoča, a treći Toni Kelava iz livanjske Gimnazije.

Uspješni učenici

Među trećim razredima najbolji je bio Mario Novokmet iz Ekonomske škole “Livno”, a livanjski gimnazijalci Ivan Čelar i Anđela Jurič osvojili su 2. i 3. mjesto.

Svi učenici sa županijskog natjecanja dobit će pohvalnice, učenici koji su osvojili prva tri mjesta priznanja, a najbolji će dobiti i prigodan dar.

Stručno povjerenstvo čestita svim natjecateljima na ostvarenim vrlo dobrim rezultatima znanja i vještina iz geografske znanosti. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije