ne očekuje se ugroze na slivnim područjima rijeka

Županija Posavska nije ugrožena poplavama

07.08.2023.
u 18:45

- Vodni val rijeke Save stiže do Županije Posavske za dva do tri dana i neće ugroziti poplavama ovo područje – izjavio je ravnatelj Županijske uprave civilne zaštite

Prema informacijama iz Županijske uprave civilne zaštite Županije Posavske, na slivnim područjima rijeka Save i Bosne, na području općina Odžak, Domaljevac-Šamac i grada Orašja, ne očekuje se ugroze od poplava.

- Vodni val rijeke Save stiže do Županije Posavske za dva do tri dana i neće ugroziti poplavama ovo područje – izjavio je ravnatelj Županijske uprave civilne zaštite Ilija Jezidžić.

Prema mjerenju vodostaja rijeke Save kod Slavonskoga Broda jučer je vodostaj bio 172 cm, a danas (7. kolovoza) iznosi 273 cm.

Na vodomjeru rijeke Save kod Županje vodostaj rijeke je izmjeren jutros u 8 sati u visini od 190 cm, što je u rangu normalnog stanja koje ne podrazumijeva uvođenje nikakvih mjera.

Ravnatelj Jezidžić dodao je kako se ne očekuje niti ugroza od rijeke Bosne, koja se kod Šamca ulijeva u rijeku Savu, priopćeno je iz Vlade Županije Posavske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?