generalni tajnik SDa

ŽSS odbio žalbu, Zukić ostaje u pritvoru

Zukić
FENA
03.04.2017.
u 11:53

Županijski sud Sarajevo odbio je žalbu odvjetničkog tima Amira Zukića, generalnog tajnika SDA, uloženu na prvostupanjsku odluku Općinskog suda Sarajevo kojom je Zukiću produžen pritvor, te on ostaje u pritvoru iduća dva mjeseca, ili do drugačije odluke nadležnog suda.

Kako je za Fenu kazao Zukićev tajnik Jasmir Muratović, protiv spomenute odluke ŽSS-a bit će izjavljena/upućena apelacija Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine.

Zukić je uhićen u sklopu akcije „Bosna“, a optužnicom u ovom predmetu koja je potvrđena 13. ožujka, obuhvaćeni su i Asim Sarajlić, zastupnik u PSBiH i Mirsad Kukić pomoćnik generalnog direktora Rudnika „Banovići“, te djelatnik KCUS-a Safet Bibić,  umirovljenik Senad Trako, direktor privatne kompanije Nedžad Trako, umirovljenik Ramiz Karavdić, djelatnik Elektroprivrede BiH Esed Džananović i umirovljenik Seid Fazlagić.

Akteri ovog skučaja terete se da su od travnja 2016. godine do 26. kolovoza 2016. godine, počinili kazneno djelo udruživanja radi činjenja kaznenih djela, u vezi s kaznenim djelom primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te kazneno djelo protuzakonitog posredovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije