Nesretan i nespretan poraz Zrinjskog od Legije

Zrinjski poveo pa praktički ni iz čega sam sebi zabio gol koji je dijelom usmjerio utakmicu

26.10.2023.
u 23:26

Nogometaši Zrinjskog nesretno su poraženi od Legije (1:2) u sklopu 3. kola UEFA Konferencijske lige. Bio je to i nespretan poraz. Zrinjski je praktički zabio 4 gola na utakmici, a poražen je s 2:1. Zabio je Zrinjski preko Bilbije, ali i autogol preko Jakovljevića. Mostarcima su nakon VAR provjere poništena dva gola.

Oko stadiona Zrinjskog parkirališno mjesto bilo je teško pronaći i dva sata prije. Čim su se otvorila vrata, publika je lagano počela ulaziti na tribine. Takvo što svakako nije specifično za Mostar, gdje nije neobično da se na prvenstvene utakmice dolazi i sa zakašnjenjem. Ipak, Europa je nešto drugo, naši se ljudi prilagode na takvo što. Slično je kada i prijeđu granice BiH, lako se uklapaju u normalna pravila ponašanja. Izgleda kako to vrijedi i u rijetkim trenucima kada Europa "dođe" u našu zemlju. Legia ovog puta nije imala podršku svojih navijača. Oni su zbog UEFA-ine kazne bili onemogućeni doći na mostarske tribine. Najvatreniji domaći navijači bili su nestašni u 2. minuti. Ispalili su vatromet iznad terena, koja iskra došla je i do terena te je utakmica bila nakratko prekinuta. Bio je to ružan potez, potez zbog kojeg će mostarski klub biti jako kažnjen... Treba napomenuti kako je onaj drugi dio tribine na kojem nisu bili Ultrasi zviždukom reagirao na tu situaciju. Prva kakva-takva situacija vrijedna spomena odigrala se u 15. minuti. Glavom je ipak loše pred golom Zrinjskog pokušao šutirati Muci. Prva velika prilika dogodila se u 21. minuti. Glavom je šutirao jedan od igrača Legije, ali je vratar Marić bio na visini zadatka, odlično je spasio svoju mrežu. Opet je Legia bila opasna iz prekida u 27. minuti. Na postavljenu situaciju lopta je doletjela do Pankova, koji ju je glavom šutirao malo preko gola.

Dojam je bio kako su Poljaci posebno opasni u tim prekidima, Zrinjski su s nekoliko prilika praktički upozorili. U 29. minuti Zrinjski je opet teško živio. Nakon jedne pogreške u predaji Muci je išao jedan na jedan s Jakovljevićem, ali je šutirao pored gola. U 30. minuti Zrinjski je odigrao odličnu akciju i poveo pogotkom Bilbije. Vidjeli smo mnogo puta tu kombinaciju, Ćorluka je lijevom nogom pronašao Bilbiju koji je glavom hladno realizirao priliku. Prethodno su Plemići propisno "prebrojili" obranu gostiju s nekoliko pasova kroz sredinu. Ipak, u Zrinjskom se nisu dugo radovali.

Na jedan bezazlen ubačaj sa strane, kada nije bilo nikoga od protivničkih igrača, Jakovljević je skrenuo loptu u svoju mrežu. Bio je to uistinu jeftino primljen pogodak. U 43. opasan je bio Zrinjski. Dodao se iz drugog plana Ćorluka, šutirao je po golu, ali je obranio vratar Hladun. U 47. minuti Josue je poslao vrhunsku dijagonalu na drugu vratnicu, ali je Kun bio prekratak. Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1.

Sporo je tekla igra u drugom dijelu. Publika se na noge digla tek u 53. minuti. Zrinjski je zabio gol, strijelac je bio Ćuže. Ipak, gol je opravdano poništen zbog zaleđa. Ćuže je malo kasnije probao šutirati nakon sjajne akcije, ali je bio izblokiran. U 62. minuti zabila je i Legia gol, činilo se kako je Kramer u zaleđu. Ipak, nakon VAR provjere uspostavilo se kako je gol ipak valjan. Taj gol došao je u vremenu kada je Zrinjski igrao sve bolje. Gol koji je dobio Zrinjski opet je bio jeftin, nije zatvorena jednostavna linija dodavanja. Ipak, Zrinjski je opet pokazao karakter, nastavio je igrati za gol. Gol je zabio Malekinušić u 68. minuti. On je odlično prihvatio jedno dubinsko dodavanje Zlomislića. Ipak, nakon naknadne VAR provjere pogodak je poništen zbog zaleđa i Legia je ostala u vodstvu. U 72. minuti i Ivančić je šutirao pored gola, ali opet je i toj akciji prethodilo zaleđe. U 79. minuti Kiš je pokušao glavom, ali je lopta otišla preko gola. Zrinjski se nije predavao, pokušavao je doći do gola.

Ostavljali su tako Mostarci i više prostora iza sebe koji su gosti pokušavali iskoristiti. Gosti su u 91. minuti umalo zabili preko Guala. U 94. minuti mogao je zabiti Radić, ali je njegov šut glavom otišao preko gola. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, Legia je iz Mostara odijela 3 boda. Dojam je kako je Zrinjski zaslužio više od poraza, u mostarskom klubu imaju za čime žaliti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije