žepče

Zovko: Opravdati povjerenje građana

30.11.2016.
u 10:00

Uz riječi “Svečano prisežem da ću povjerenu dužnost obavljati savjesno, pridržavati se Ustava i zakona Bosne i Hercegovine”, novoizabrani vijećnici Općinskog vijeća Žepče položili su vijećničku prisegu, čime je i službeno potvrđen mandat koji su im povjerili građani općine Žepče na listopadskim lokalnim izborima.

Pomoć i suradnja

Općinsko vijeće Žepče u sljedećem razdoblju činit će 14 vijećnika uime HDZ-a BiH, 7 SDA, 2 SDP-a, jedan A-SDA i jedan HDZ-a 1990. Voljom novoizabranih vijećnika, za predsjedatelja Općinskog vijeća izabran je Muhamed Jusufović, dok je za zamjenika predsjedatelja izabran Ivica Penić. Povjerenstvo za izbor i imenovanje OV Žepče za mandatno razdoblje od 2016. do 2020. radit će u sazivu: predsjednik Ćazim Huskić te članovi Slavica Andrić, Ivica Penić, Jozo Jukić i Haso Mandžuka.

Konstituirajućoj sjednici OV Žepče nazočili su i predstavnici OSSE-a, kao i predstavnici vlasti s federalne i županijske razine, među kojima su bili federalni ministar Josip Martić, dopredsjedatelj Skupštine ZDŽ-a i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Ivo Tadić, zastupnik u Skupštini i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Damir Jukić i županijski ministar Nurđehan Šahinović, koji su uputili iskrene čestitke novoizabranim vijećnicama i vijećnicima te im ponudili pomoć i suradnju u idućem razdoblju.

Tolerancija, rad i razumijevanje

Nazočnima se također obratio i općinski načelnik Mato Zovko koji je pozvao sve vijećnike i vijećnice opravdati pruženo povjerenje građana te zajedno s općinskom administracijom raditi za dobro općine Žepče i svakog čovjeka koji tu živi. “Na nama je voditi životnu politiku jer većina toga obavlja se na lokalnoj razini i tu se ostvaraju vaša prava. Želim nam uspješan rad uz puno tolerancije, razumijevanja i međusobnog poštivanja”, kazao je Zovko. Na kraju sjednice još je jednom svima zaželjen uspješan rad i da u iduće četiri godine opravdaju povjerenje građana te rade u interesu općine Žepče i ljudi koji u njoj žive.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije