rim

Zovko na svečanosti obilježavanja praznika svetog Franje Asiškog

Željana Zovko
04.10.2016.
u 19:27

Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Italiji Željana Zovko sudjelovala je jučer u Rimu na svečanosti povodom obilježavanja praznika svetog Franje Asiškog, zaštitnika Italije. 

Središnja svečanost održana je u sjedištu Franjevačkog reda u rimskoj bazilici Aracoeli posvećenoj Blaženoj Djevici Mariji. Svečanosti su nazočili najviši predstavnci državnih i gradskih vlasti, Svete Stolice, te diplomatskog kora.

Tijekom službenog dijela ceremonije prisustvo veleposlanice BiH posebno je izdvojeno i pozdravljeno, prvenstveno u svjetlu prisnih odnosa posljednje vladarke sredjevjekovne BiH kraljice Katarine Kosače i Franjevačkog reda.

Zovko se zahvalila na divnim i biranim riječima kardinalu Angelu Comastri i Poglavaru Reda male braće Crostoforu Amanziju, kojima je pohvaljena Bosna i Hercegovina, te naglasila da je kraljica Katarina i danas duhom živa i prebiva kod svih naroda u BiH u svetoj i blaženoj uspomeni.

Veleposlanica je rekla da u zemlji u kojoj su kod brojinih još uvijek živa sjećanja na rat, život kraljice Katarine kroz njeno izgnanstvo i gubitak porodice, predstavljaju povijesnu personifikaciju i simbol stradanja zemlje i njenih naroda. Istaknula je da je kraljica Katarina ostala simbol majke i zaštitnice i nakon svih proteklih vjekova, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?