MODNI TERET

Znate li da preteška torba može uzrokovati i glavobolje?

11.11.2019.
u 11:15

Nošenje preteške torbe može izazvati vrlo neugodne posljedice i nikako banalne.

Fizioterapeutkinja Sammy Margot provela je istraživanje na ženama između 21 i 55 godina, a njihove tobre težile su od tri do devet kilograma, što može izazvati bol u donjem dijelu leđa. 

Neočekivana posljedica - glavobolja!

Razlog leži u tome što torbu nosimo na jednoj strani i automatski naprežemo donji dio tijela koji nije naviknut na takav tip tereta. 

Nuspojava mogu biti i bolovi u leđima i vratu, a neočekivana nuspojava je i - glavobolja. Razlog je taj što su mišići ramena i vrata prisiljeni nositi tu težinu, a njihovo grčenje dovodi do učestalih glavobolja. 

 Bolovi se često javljaju samo na jednoj strani glave. Ako torbu nosite na desnom ramenu, vjerojatno će vas boliti i  ta strana glave. 

Nošenje preteške torbe utječe na prebacivanje ravnoteže tijela na jednu stranu što ometa normalan hod. Dok hodamo, ruke nam se prirodno ljuljaju, a s većom težinom na jednoj strani tijela, utječemo na ravnotežu odnosno narušavamo prirodan stav tijela. 

Teže torbe uzrokuju grčenje mišića na vrhu ramena. U ozbiljnim slučajevima može doći do kočenja gornjeg dijela leđa. Osim toga, opterećuju se i mišići nadlaktice i ramena. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?