istraživanje

Znanstvenici vjeruju da bi ljudska rasa mogla izumrijeti do 2050.

ljudska rasa
Foto: Facebook
26.04.2017.
u 13:35

Tijekom istraživanja koje je provedeno o budućnosti umjetne inteligencije zaključeno je da bi ljudska rasa mogla izumrijeti do 2050. godine.

Jeff Nesbit, bivši direktor National Science Foundation i autor više od 20 knjiga ispitivao je potencijalne mogućnosti umjetne inteligencije, a tijekom istraživanja došao je do dva zaključka:

1. Ljudska rasa bi mogla izumrijeti do 2050. godine; 
2. Ljudska rasa bi mogla postati besmrtna.

Nesbit je razvio teoriju koja je u znanstvenim krugovima postala poznata kao ASI ili 'umjetna super inteligencija', u kojoj stoji da bi upravo ta umjetna inteligencija mogla biti razvijena kao superkompjuter.

To znači da bi vrlo lako - bez mnogo poteškoće prevazići ljudsku inteligenciju i rješavati probleme, prenosi N1. 

S druge strane, Ray Kurweil tvrdi da se ne treba bojati umjetne inteligencije, nego se treba bojati bioterorizma ili nuklearnog rata.

Umjetna iteligencija, tvrdi Kurzweil, pomoći će pri pronalasku lijeka za terminalne bolesti i ostale benefite za opće dobro čovječanstva. On predviđa da će umjetna inteligencija biti razvijena do 2029. godine.

U svijetu već postoji 'budućnost' o kojoj Kurzweil priča, a riječ je o Rollo Carpenteru, cleverbotu za kojeg mnogi misle da je riječ o ljudskom biću kada komuniciraju s njim.

On vjeruje da će umjetna inteligencija rješavati probleme, a ne praviti ih, ali još uvijek nije siguran šta će se točno dogoditi ako strojevi budu inteligentiji od ljudi.

Elon Musk, multimilijarder, pionir digitalnog novca i električnih automobila s druge strane tvrdi da s umjetnom inteligencijom 'prizivamo demone', prenosi Independent. Kaže da u tom polju treba biti jako oprezan, zbog svega što se sada događa u svijetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?