DOBAR SAVJET

'Zlatna tekućina': Nemojte bacati vodu u kojoj ste kuhali tjesteninu!

Shutterstock
25.12.2019.
u 15:52

Mnogi kuhaju tjesteninu u vodi s dodatkom soli, a onda tu vodu jednostavno izliju u sudoper. Kakva pogreška.

Tjestenina je mnogima često na jelovniku, brzo se skuha, a može se kombinirati s raznim sastojcima i umacima.

Pravi ljubitelji tjestenine znat će i koju vrstu skuhati, ovisno o sastojcima s kojima će je sljubiti. I mnogi kuhaju tjesteninu u vodi s dodatkom soli, a onda tu vodu jednostavno izliju u sudoper. Kakva pogreška. 

Slavni kuhari tu vodu nazivaju "zlatnom tekućinom" i čuvaju je za uporabu u umacima. Voda u kojoj se kuhala tjestenina zgusnut će umak pa nećete trebati dodavati druge sastojke za zgušnjavanje umaka, a dat će mu i posebno pun okus.

Idući put nemojte izliti vodu u kojoj ste kuhali tjesteninu već je, primjerice, zamrznite ako je nećete odmah koristiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije