bosanska gradiška

Zlatna misa župnika Adolfa Višatickog u Bos. Gradišci

16.07.2017.
u 15:11

Dopredsjednik HDZ BiH i ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš nazočio je danas zlatnoj misi vlč. Adolfa Višatickog, koja je proslavljena u župnoj crkvi svetog Roka u Bosanskoj Gradišci.

Uz veliki broj vjernika iz svih dijelova BiH, ali i Hrvatske, koji se okupio u Gradišci da bi obilježio ovaj značajan događaj, misi su nazočili i savjetnica ministra i članica Predsjedništva HDZ BiH Marija Rapo, te tajnik RO HDZ BiH Sjeverozapadna Bosna Marko Lukenda.

Uz domaćeg župnika i zlatomisnika, nazočni su bili i biskup banjolučki Franjo Komarica, pomoćni biskup banjolučki Marko Semren, te mnogi drugi svećenici.

Vlč. Adolf Višaticki zaređen je 02.07.1967. godine, a svoju mladu misu govorio je 16.07.1967. godine, prije točno 50 godina. Trenutačno je župnik župe Lištani.

Župa Gradiška kao mjesna kapelanija odvojena je 1838. godine od župe Ivanjske, a 1872. proglašena je župom.

Župna crkva sagrađena je 1908. – 1912., a obnovljena 1989., u vrijeme dok je tu župnik bio današnji vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije