JESTE LI ZNALI?

Živite zajedno, a spavate u odvojenim krevetima? Znanstvenici tvrde: Tako treba!

12.12.2018.
u 16:20

Ako su parovi spavali manje od sedam sati tijekom zadnje dvije noći, imaju veću vjerojatnost da će se posvađati.

Kada živite zajedno sa svojim partnerom, logično je da ćete htjeti dijeliti sve, tako i krevet. I dok večer završavate maženjem i poljupcima prije nego utonete u san, vjerojatno ni ne razmišljate zašto ne bi bila dobra ideja da zaspite zajedno.  

Vaša veza bit će zdravija i stabilnija ako kao partneri spavate u odvojenim krevetima, pokazali su rezultati istraživanja provedenog na Sveučilištu Ryerson u Torontu. Oko 30 do 40 posto parova spava u odvojenim krevetima. 

Na taj način imaju ono malo vremena samo za sebe, čitanje knjige, razgovaranja s prijateljima ili samo za ležanje u tišini. Kako tko želi. Istraživanje provedeno na Sveučilištu Ohio pokazalo je da parovi osobe koje se ne naspavaju dovoljno, ostaju mrzovoljne i pod stresom gotovo cijeli idući dan.

Ako su parovi spavali manje od sedam sati tijekom zadnje dvije noći, imaju veću vjerojatnost da će se posvađati. 

Ovakve česte situacije mogu uzrokovati i ozbiljnije zdravstvene probleme poput dijabetesa, kardiovaskularne bolesti, Alzheimerove bolesti i artritisa.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?