ZET se oglasio o pretučenoj vozačici: Očekujemo kaznu, slomio joj je ruku, pobjegla je u kabinu tramvaja...

11.05.2023.
u 14:46

- U fizičkom napadu, nakon što ju je srušio na tlo, napadač ju je nastavio udarati. Jedan stariji građanin je pokušao zaustaviti napadača, no isti je i njemu zaprijetio. Vozačica je pritom uspjela pobjeći u vozačku kabinu gdje je obavijestila Centar za nadzor prometa koji je na teren uputio hitnu pomoć, a policija je privela napadača - ističu iz zagrebačkog javnog prijevoznika.

Hrvatsku javnost ovoga jutra zgrozio je slučaj premlaćivanja vozačice ZET-ovog tramvaja u Zagrebu. Podsjetimo, sve se dogodilo jučer praktički usred dana u centru metropole. Tramvaj kojim je upravljala 59-godišnjakinja lakše je ozlijedio staricu (79) koja je prelazila cestu ispred Klinike za traumatologiju, iako joj je bilo crveno na semaforu.

Vozačica je potom zaustavila tramvaj i izašla ukazati pomoć 79-godišnjakinji, no onda je, kako je izvijestila zagrebačka policija, došao 49-godišnjak i pretukao vozačicu nanijevši joj pritom teške tjelesne ozljede. 59-godišnja vozačica završila je na liječenju u KBC-u Zagreb, a o cijelom se slučaju oglasio i ZET. 

- U fizičkom napadu, nakon što ju je srušio na tlo, napadač ju je nastavio udarati. Jedan stariji građanin je pokušao zaustaviti napadača, no isti je i njemu zaprijetio. Vozačica je pritom uspjela pobjeći u vozačku kabinu gdje je obavijestila Centar za nadzor prometa koji je na teren uputio hitnu pomoć, a policija je privela napadača - ističu iz zagrebačkog javnog prijevoznika.

Događaj je sam po sebi dovoljno težak i bez ovakve reakcije, odnosno fizičkog napada na službenu osobu prijevoznika. Nadamo se da će pješakinja biti dobro i želimo joj brz oporavak. Istovremeno, najoštrije osuđujemo fizički napad u kojem je vozačica tramvaja teže ozlijeđena, jer između ostalog, napadač joj je slomio ruku te očekujemo kako će uslijediti oštra kazna za ovakvo ponašanje, odnosno nanošenje teških ozljeda našoj vozačici, stoji u priopćenju.

- Zagrebački električni tramvaj pruža svu podršku svojoj zaposlenici, a predsjednik Uprave Marko Bogdanović i osobno je u kontaktu s njom. Nasilje nad vozačkim, kontrolorskim i ostalim terenskim osobljem na radnom mjestu u potpunosti nam je neprihvatljivo - zaključuju iz ZET-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?