Priča Jakova Miškića iz Sarajlija

‘Žestokom’ Dinamovcu se na građevinskom poslu probudila stara ljubav za rezbarenjem

20.09.2017.
u 12:00

Otac mi je rano umro, a meni se urezala u sjećanje njegova vještina obrade drveta. Izrađivao je bukare, bucete, kabliće, kace i druge predmete, a ja sam sve to “očima upijao”, gledajući kako bradvom, teslom i drugim alatima izrađuje sve što je zamislio, priča za Večernji list umirovljenik Jakov Miškić iz tomislavgradskog sela Sarajlije, kojega smo posjetili nakon što smo vidjeli fotografije impresivnoga trometarskog raspela u župnoj crkvi u Šujici, koje je Jakov tamo darovao:

Poticaj radu

- Raspelo sam zavjetovao Bogu i svetom Anti, sa željom da ozdravi moja teško bolesna nevjesta Ljubica, osoba iznimne dobrote. Nažalost, Bog ju je uzeo sebi, ali ja sam svoj zavjet izvršio. Mogao sam raspelo prodati u Zagrebu za veliki novac, nudili su mi 10.000 KM... Ali, računao sam: novci dođu i odu. Ovako, kad god poželim, navratim u šujičku crkvu, pogledam ga i pomilujem.

Gledajući što mu radi otac, i Jakov je izradio jedan kablić...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije