priopćenje

Zenička policija nastavlja sa provjerama točnosti prijave za otmicu

policija
ilustracija
22.10.2016.
u 16:49

Policija MUP-a Zeničko-dobojske županije oglasila se priopćenjem vezanim za prijavljeni pokušaj otmice, u kojem ističe da "još uvijek ne možemo potvrditi točnost navedene prijave niti činjenicu da je izvršena otmica ili pokušaj iste". Policija navodi da su nakon zaprimljene prijave o navodnoj otmici i pokušaju otmice dvije djevojčice od strane dvije osobe, koja su bila u vozilu na području naseljenog mjesta Tetovo u Zenici, odmah angažirane policijske patrole i timovi Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ radi vršenja blokade navedenog područja i saobraćajnica, te vršenja drugih mjera i radnji iz nadležnosti policije.

"Sa ciljem prikupljanja informacija, te provjere navoda iz prijave, u službenim prostorijama Ministarstva unutarnjih poslova obavljen je razgovor sa djevojčicom, koja je i prijavila navodni slučaj otmice, kada je, kako navodi, uspjela pobjeći. U obavljanje ovog razgovora su pored policijskih službenika uključena i druge stručne osobe u skladu sa važećim procedurama kada je u pitanju obavljanje razgovora sa djecom i maloljetnicima", navodi se u popodnevnom saopćenju policije.

Iz uprave Osnovne škole "Hasan Kikić" potvrđeno je da nema prijava o nestanku nijedne učenice, te da su izostanci pojedinih učenika opravdani od strane roditelja.

Istražne radnje obavljene su tijekom dana na širem gradskom području, a službenici kriminalističke policije poduzimajući aktivnosti na dokumentiranju ovog slučaja postupali su u skladu sa nalozima i uputama dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva ZDŽ, koji je u policijskim prostorijama direktno izdavao naredbe i upute, te rukovodio naznačenim aktivnostima i sa kojim su vršene stalne konsultacije.

Nakon što je obavljen razgovor sa djevojčicom, od strane policijskih službenika nastavljaju se istražne aktivnosti na prikupljanju saznanja, sa ciljem provjere točnosti navoda iz zaprimljene prijave o otmici i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa navedenim događajem, priopćeno je iz Odjela za odnose sa javnošću MUPZDŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije