ČAPLJINA

Ženama za pokretanje posla od 5000 do 10.000 KM

24.06.2020.
u 18:10

Žene žrtve nasilja, samohrane majke, nezaposlene mlade žene mlađe od 35 godina, žene s invaliditetom ili s djetetom s invaliditetom te žene koje su na neki drugi način marginalizirane, a žive na području Grada Čapljine, imaju prigodu pokrenuti vlastiti biznis uz podršku lokalne uprave.

Pojedinačno ili u skupini

Naime, u Čapljini je održana informativna radionica za sudjelovanje u programu podrške razvoju biznisa marginaliziranih skupina žena, sukladno raspisanom javnom pozivu Grada od 12. lipnja, a javni poziv za financiranje najboljih poslovnih planova zajedničkim sredstvima provode Grad Čapljina i USAID. Detalje je predstavila Ajka Rovčanin, konzultantica na USAID-ovu programu podrške marginaliziranim skupinama (PPMG) i Julijana Mikulić Jurković, kontakt-osoba za provođenje programa uime Grada Čapljine. Ženama su objašnjeni uvjeti javnog poziva, načina prijave i popunjavanja prijavnog obrasca i drugih tehničkih detalja. Organizaciju programa vodi Grad Čapljina na temelju ciljeva iz strateških dokumenata Grada.

- Na javni poziv mogu se prijaviti žene, pojedinačno ili u skupini, koje se u trenutku podnošenja prijave ne mogu okarakterizirati kao poduzetnice, odnosno vlasnice registriranog biznisa i prije to nikada nisu bile. Prijave mogu podnijeti punoljetne žene s prebivalištem na području Grada Čapljine, koje imaju poslovnu ideju i žele je realizirati kroz započinjanje vlastitog poslovnog pothvata na području Čapljine - navedeno je iz Gradske uprave Čapljine. Minimalan iznos sredstava za koje se jedna prijaviteljica/ili tim mogu prijaviti je 5000 KM, a maksimalan 10.000 KM.

Poljoprivreda, turizam...

- Važno je da njihov budući posao bude u sektorima: proizvodnja, uslužne djelatnosti, poljoprivreda, intelektualne usluge, turizam, a za kojima postoji potreba u Čapljini, te da realizacija biznisa ne ugrožava životnu sredinu. Javni poziv otvoren je 12. lipnja, a prijave će se primati do 27. srpnja - kazali su iz Gradske uprave Čapljine. Julijana Mikulić Jurković iz Stručne službe za lokalni ekonomski razvoj i europske integracije Grada Čapljine, kazala je kako program podrške marginaliziranim skupinama žena u razvoju biznisa ne predstavlja samo natjecanje među projektima za novi biznis, već je usmjeren na poticaj žena da same osnivaju svoja poduzeća ili obrt te da se ovim sredstvima motiviraju na samozapošljavanje vezano za poslove gdje žene već imaju znanja i sposobnosti. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?