Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Željeznice RS smanjuju broj radnika na 2.098

29. prosinca 2019. u 16:00 0 komentara 98 prikaza

 Željeznice Republike Srpske (RS) trenutno zapošljavaju 2.265 radnika, a do kraja procesa restrukturiranja neophodno je da taj broj bude sveden na 2.098 zaposlenih.

U ožujku 2017. godine počelo je restrukturiranje tog javnog poduzeća, a u upravi ističu da nitko neće biti otpušten, već da će biti zbrinuti na osnovu zakona.

Vršitelj dužnosti generalnog direktora tog javnog poduzeća Slavko Gligorić smatra da je proces restrukturiranja Željeznica RS bilo jedino rešenje za poduzeće.

- Tijekom 2020. godine čekaju nas završne faze procesa restrukturiranja, tako da bi u 2021. godini imali novu organizaciju poduzeća i nove Željeznice RS. Tijekom razdoblja koji je pred nama bit će donesena najbolja odluka da li će to biti holding, korporacija s dva odvojena ili zajedničkim preduzećima – istakao je Gligorić.

Najavio da 2021. godine, kada se završi proces restrukturiranja, Vlada RS planira da u Željeznice uloži oko 800 milijuna KM, za razdoblje 2021-2025.godina, čime bi one bile tržišno konkurente i spremne za tržište koje mora da se otvori, kada je u pitanju taj odjel u RS-u.

Za proces restrukturiranja Željeznica RS Svjetska banka je ranije odobrila kredit od 51 milijun eura.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.