hrana za zdrav život

Želite živjeti dugo i zdravo? Jedite kao Japanci

hrana
16.10.2016.
u 07:14

Omiljena hrana među poznatim osobama, uključujući Madonnu i Victoriju Beckham je sushi, miso i turšija, za koje se vjeruje da su jedan od razloga njihovih savršenih figura. 

Pet japanskih obroka koje utječu na dug i zdrav život su:

Riba

Riba je odličan izvor omega 3 masne kiseline, koja održava srce zdravim. Osim što je dobra za protok krvi, pomaže mozgu, očima i smanjuje upale. Kako je visoka upala karakteristika mnogih kroničnih bolesti, od artritisa do Alzheimera, održavati je pod kontrolom može biti ključni faktor u održavanju dobrog zdravlja tijekom života.

Miso i umami pasta

Miso je fermentrana pasta od soje, a vjeruje se da je jedna od tajni zdravlja žena u Japanu upravo konzumiranje hrane od fermentirane soje. Miso i umami paste pomažu ženama nakon menopauze, kao i u smanjivanju rizika raka dojki endometrijuma.

Alge ili morska trava

Morska trava je bogata mineralima, uključujući jod, cink, magnezij, kalcij, kalij i desetine drugih minerala potrebnih za naš imuni sustav, za obranu od antioksidanata i za zdravlje srca.

Maća zeleni čaj

Maća je tradicionalni zeleni čaj u prahu napravljen od svežih vrhova listova biljke čaja. Zeleni čaj, posebno maća, sadrži visoku razinu flavanola koji se zovu katehini, a koji povećavaju obranu od antioksidanata u organizmu. Također, pomažu kod zaštite od stanja kao što je Alzheimer, srčane bolesti i rak.

Turšija

Tradicionalno fermentisano kiselo povrće je odličan izvor prirodnih probiotika. Oni pomažu pri upijanju hranljivih tvari iz hrane koje jedemo, što je dobro za sve oblasti našeg zdravlja. Ne samo što pomažu protiv infekcija, već i u prevenciji od stanja povezanih s imunim sustavom, kao što su autoimune bolesti, donosi N1. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?