BIHAMK

Zbog snijega obustavljen promet na putu Glamoč - Mlinište

gfh
Foto: ilustracija
06.01.2017.
u 08:55

 Zbog snijega i snježnih nanosa potpuno je obustavljen promet na putnom pravcu Glamoč-Mlinište i Rakitno-Blidinje, dok se na području cijelog Livanjske županije zabranjuje promet za vozila iznad 7.5 tona.

Na području Romanije (Sarajevo-Rogatica) teretna vozila sa prikolicom i šleperi se propustaštaju naizmjenično, uz obaveznu upotrebu lanaca.

Na magistralnim putevima Gacko-Tjentište (Čemerno), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Bugojno-Kupres (Koprivnica), Sarajevo-Konjic (Ivan), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen) i Sarajevo-Olovo (Nišići), policija iz prometa isključuje teretna vozila koja nemaju lance. Lanci za teretna vozila preporučuju se i na ostalim dionicama u višim predjelima. Otežano je i prometovanje na autoputu A-1 Zenica-Tarčin. 

Danas od 12.00 sati pa do 07.01.2017.godine do 24.00 sata, zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima  upozorava se na poledicu na kolovozu.

Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala.

Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Granični prijelaz Deleuša potpuno je zatvoren za sve kategorije vozila dok je GP Klobuk i Zupci zatvoren za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja ovoga jutra nisu duža od 20 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima tijekom dana prometuje usporeno, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije