Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Zbog otežanih uvjeta berbe kukuruza, kasni sjetva žita

03. studenoga 2015. u 06:15 0 komentara 205 prikaza

Na području prijedorske regije kasni sjetva strnih žita jer su loši vremenski uvjeti otežali berbu kukuruza koji je glavna pretkultura. Zasijano je oko 75% ječma i oko 40% pšenice na planiranim površinama. Trenutačno ima dovoljno repromaterijala za sjetvu strnih žita, ali s obzirom na to da bi ove godine mogla biti povećana sjetva, na kraju bi ipak moglo nedostajati sjemena.

Ravnatelj FZZZ Omer Korjenić imao je odvojene susrete s čelnicima Udruženja poslodavaca u FBiH, Gospodarske komore FBiH, te Obrtničke komore FBiH s ciljem unapređenja suradnje i jačeg uvezivanja ključnih partnera na tržištu rada. Jače povezivanje poslodavaca i javnih službi za zapošljavanje trebalo bi doprinijeti dodatnom stabilizacijom na tržištu rada. Naime, u posljednja dva mjeseca smanjen je broj nezaposlenih, čemu su doprinijele i mjere aktivne politike zapošljavanja koje realizira FZZZ.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.