priprema za zimu

Zbog nestašice i visokih cijena početkom godine, građani sada naručuju više peleta

13.06.2017.
u 11:00

“Sibirski” val niskih temperatura protekle zime dugo će pamtiti građani BiH koji se griju na pelet. U danima kad se u BiH temperatura spustila i do -20 stupnjeva povećala se potražnja za peletom, oblikovanim štapićima proizvedenim od biomase, piše Večernji list BiH. Kako je rasla potražnja, tako je rasla i cijena peleta. Cijena peleta nekada je bila 250 KM te je u nekoliko dana porasla do 600 KM za tonu, a građani su ogromne iznose plaćali za pelet koji je bio, u najmanju ruku, “sumnjive” kvalitete.

Neznatno skuplje

Poučeni iskustvom od prije svega nekoliko mjeseci građani su ove godine ranije krenuli s pripremom za sljedeću sezonu grijanja, a količine koje kupuju veće su od prošlogodišnjih, potvrdili su za Večernjak u tvornici peleta bioConcept d.o.o. iz Bosanskog Novog / Novi Grad.

“Pelet se ove godine naručuje više nego prethodnih pa tako, primjerice, ljudi koji su do sada naručivali tri tone peleta, uzimaju četiri. Narudžbi trenutačno imamo iz cijele BiH, s tim što ih je najviše u dijelu oko Bihaća i Banje Luke. Cijene su nešto veće nego ranije, ali to je neznatno, nekih desetak maraka više.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?