inspekcija

Zbog kršenja epidemioloških mjera izdano 142.100 KM kazni

koronavirus
Reuters
14.03.2022.
u 17:15

Tijekom siječnja i veljače 2022. inspekcijski organi na području FBiH izvršili su ukupno 2.675 inspekcijskih nadzora u okviru kojih je u slučajevima grubog kršenja epidemioloških mjera predviđeno izdavanje 85 prekršajnih naloga od ukupno 142.100 KM. 

Inspektori su subjektima nadzora kod kojih su ustanovljena manja odstupanja od propisanih mjera tijekom siječnja i veljače izrekli upravne mjere u vidu  517 rješenja o otklanjanju nedostataka.

Također, doneseno je 38 rješenja o zabrani rada fizičkim i pravnim osobama, te 74 upozorenja radi otklanjanja nedostataka na licu mjesta.

Najveći broj sanitarnih nadzora tijekom siječnja i veljače izvršili su inspektori Županijske uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojske županije, Županijske uprave za inspekcijske poslove Sarajevske županije i sanitarni inspektori Ministarstva zdravstva Srednjobosanske županije.

Od ukupnog broja inspekcijskih nadzora nad provođenjem higijensko-epidemioloških mjera iz naredbi kriznih stožera nadležnih ministarstava zdravstva, inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove su u prethodna dva mjeseca izvršili  313 inspekcijskih nadzora u okviru kojih su utvrdili prekršaje koji podrazumijevaju izdavanje 12 prekršajnih naloga u iznosu 22.000 KM, te su izdali 39 rješenja o otklanjanju nedostataka, 38 rješenja o zabrani rada fizičkim osobama i 74 upozorenja.

Učešće federalnih inspektora u kontroli provođenja higijensko-epidemioloških mjera na području FBiH nastavlja se u okviru zaduženja koja proizilaze iz važećih naredbi i propisanih higijensko-epidemioloških mjera, priopćeno je iz FUZIP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije