u novu godinu bez usvojenih proračuna

Zbog aktiviranja pričuvne bošnjačke koalicije, upitna fiskalna stabilnost FBiH

03.01.2018.
u 11:00

Država i Federacija BiH su u novu godinu ušle bez usvojenih proračuna, čime je samo potvrđeno postojanje duboke političke krize i uzajamnog nepovjerenja među akterima na političkoj sceni zemlje.

Proračuni

I Vijeće ministara BiH i Vlada Federacije pripremili su prijedloge proračuna za ovu godinu, a do njihova usvajanja moglo bi doći sredinom ovoga mjeseca. Naravno, ako se političke nesuglasice ne ispriječe. Predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić prilično je samouvjereno najavio kako će proračun bh. institucija i međunarodnih obveza BiH biti usvojen u siječnju, ali smatra kako će tomu prethoditi burna rasprava.

Zbog činjenice da je prijedlog proračuna usvojen na Vijeću ministara jednoglasno te da su za njega spremni glasovati i zastupnici formalno oporbenoga SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Zvizdić ocjenjuje kako će predloženi proračun od 950 milijuna KM biti usvojen. Samo financiranje državnih institucija i obveza BiH nije dovedeno u pitanje jer postoji odluka o privremenom financiranju u prva tri mjeseca 2018. godine.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?