Čitluk

Završeno otvoreno prvenstvo LS HB u gađanju glinenih golubova u Busovači, članovi HLU ‘Orao’ okitili se zlatom

17.07.2017.
u 09:00

Na streljani Lovačkoga društva “Zec” U Busovači članovi Hrvatske lovačke udruge “Orao” Čitluk okitili su se još jednom zlatnom medaljom. Naime, u konkurenciji deset ekipa koje su se ovdje natjecale, oni su zauzeli prvo mjesto i od predsjednika Lovačkoga društva “Herceg Bosne” Slavka Marina primili pehar i zlatne kolajne koje im je svečano stavio oko vrata. Drugo mjesto zauzelo je Lovačko društvo “Zec” iz Busovače, a treće mjesto Lovačko društvo “Sava” iz Orašja. Među šest najboljih u pojedinačnoj konkurenciji našla su se i tri Čitlučanina braća Marijan i Tomislav Luburić i Mario Dugandžić.

Najbolji pojedinac ovog natjecanja bio je Nadir Nišlić iz Orašja. Streljaštvo nije jeftin sport. Iako najviši dio troškova ovog natjecanja snose sami natjecatelji, Hrvatska lovačka udruga “Orao” za svoje članove uspije osigurati kotizaciju za samo sudjelovanje na natjecanju.

Osvojili su ovi broćanski mladi entuzijasti do sada brojne pehare i medalje na natjecanjima diljem BiH i na međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj.

- U slučaju braće Luburić , Marijana i Tomislava, te Marinka Zovke Tolje i Marija Dugandžića, za uspjehe je, po njihovim riječima, svakako najzaslužnija obiteljska podrška. - Naša streljana u Donjem Malom Ograđeniku, gater sv. Huberta, na kojoj se pripremamo ima izvrsne uvjete za trap - disciplinu u kojoj se natječemo. Na nju rado dolaze mnogi ljubitelji ovog natjecanja, kažu nam braća Luburići.

U Busovači je završeno prvenstvo Lovačkog saveza Herceg Bosne u gađanju glinenih golubova. Prvo mjesto na ovogodišnjem završnom natjecanju pripalo je Lovačkom društvu “Orao” iz Čitlzka , 2. je bilo Lovačko društvo “Jadran“ Neum, a 3. mjesto na natjecanju zauzela je ekipa Hrvatske lovačke udruge “Orao” iz Čitluka.

Čitlučki strijelci na natjecanju u gađanju glinenih golubova nastupili su u svom standardnom sastavu: Marinko Zovko Palja, Marijan Maka Luburić, Tomislav Luburić i Marijo Dugandžić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?