maratonski pregovori

Dogovorena isporuka plina Federaciji BiH

plin
02.10.2019.
u 20:49

Višesatni sastanak koji se održavao u Sarajevu zbog obustave prijenosa plina u Federaciju BiH okončan je prije nekoliko trenutaka dogovorom o nastavku isporuke plina Federaciji BiH. 

O kako maratonskim pregovorima se radilo govori podatak da je press konferencija nakon sastanka bila planirana danas u 15.00 sati, ali da je umjesto toga počela tek iza 20:30, piše Faktor. 

Sastanku koji je traje cijelo popodne u Vladi FBiH nazočili su federalni premijer Fadil Novalič, ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, direktor BH-Gasa Jasmin Salkić,  pomoćnik ministra energetike Republike Srpske Milenko Todorović, direktor  "Gas prometa" Milomir Draganić te predstavnici Delegacije Europske komisije.

Do susreta je došlo nakon što je zvorničko postrojenje tvrtke Gas promet jučer obustavilo prijenos plina prema Federaciji BiH.

Iz RS-a kao razlog navode da BH-Gas nije obnovio ugovor za narednu godinu. Iz Gas-prometa željeli su da se ugovor o prijenosu plina potpiše kao ugovor između dvije države, a ne dva entiteta, što je za FBiH neprihvatljivo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?