Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Zastupnički dom će iznova glasovati o kandidatima za čelnike FBiH

Dom naroda FBiH u cjelini je sa 30 glasova za, 12 protiv i četiri suzdržana potvrdio listu kandidata za predsjednika i potpredsjednike FBiH. Klub Hrvata je sa 15 glasova podržao listu, Klub Bošnjaka sa 14 i tri suzdržana je također podržao, ali lista nije dobila podršku u Klubu Srba, gdje je 10 delegata bilo protiv, dva za i jedan suzdržan
09. veljače 2015. u 14:21 0 komentara 304 prikaza
Marinko Čavara

Dom je većinom prihvatio listu, ali oni nisu dobili podršku u klubovima, odnosno Klubu Srba, prema tome, postupak kandidiranja se trebao ponoviti. Predsjednici Klubova su saopćili da predlažu iste kandidate, zbog čega je lista ponovno upućena Zastupničkom domu na izjašnjavanje. Sjednica Zastupničkog doma bi uskoro trebala početi, a nakon toga će biti održana još jedna sjednica Doma naroda. Zastupnički dom je jutros sa 60 glasova za i 28 suzdržanih potvrdio imenovanje. Protiv nije glasao nitko. Suzdržani su bili iz SDP-a, SBB-a, HDZ-a 1990 i zastupnik Naše stranke. Za predsjednika Federacije BiH kandidiran je Marinko Čavara iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, a za dvojicu potpredsjednika Melika Mahmutbegović iz SDA i Milan Dunović iz Demokratske fronte. Čavaru je za predsjednika FBiH predložilo 17 izaslanika iz Kluba Hrvata u Domu naroda, Mahmutbegović 12 iz Kluba Bošnjaka i Dunovića pet iz Kluba Srba. Također, Centralna izborna komisija BiH je prošlog tjedna ovjerila kandidacijske liste predlagača Kluba izaslanika bošnjačkog naroda, Kluba izaslanika hrvatskog naroda i pet izaslanika Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH. Na takvu odluku CIK-a nije bilo žalbi. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.