Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Zastupnici HDZ-a napustili sjednicu Parlamenta: Ovo je napad na Hrvate

20. svibnja 2020. u 16:07 0 komentara 2200 prikaza

Zastupnici HDZ-a BiH napustili su sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta BiH nakon usvajanja  Relozucije o poštivanju žrtava ustaškog režima. 

Kako kažu zastupnici HDZ-a BiH, to je napad na Hrvate i pripisivanje Hrvatima zločina NDH. 

Također ističu kako rezolucija tretirala događaj koji je već prošao.

 | Autor :

Tijekom rasprave o Rezoluciji zastupnik HDZ-a BiH Nikola Lovrinović zatražio je pauzu kako bi se sastao Kolegij u proširenom sazivu i razmotrili da se izmjeni ova točka i da glasi Prijedlog odluke o prihvaćanju rezolucija i deklaracija Vijeća Europe i Europskog parlamenta koje se odnose na osudu zločina totalitarnih režima u 20. stoljeću.

Kako nakon pauze to nije učinjeno on je predložio izmjenu te točke dnevnog reda, a utemeljene je našao u činjenici da su predlagači izmijenili tekst rezolucije.

Da je ova rezolucija napad na autonomiju Katoličke crkvu, vjerske slobode i osjećaj pojedinaca i cijelog hrvatskog naroda ocijenila je dopredsjedateljica Doma Borjana Krišto (HDZ), dodajući kako je to urađeno u tu svrhu jer mi nemamo drugih važnijih tema poput nabavke respiratora ili lažnih diploma i drugih nezakonitosti pa je, kaže, "najbolja tema ova koju smo danas izabrali".

Prijedlog rezolucije o poštivanju žrtava ustaškog režima koju su predložili poslanici Naše stranke Predrag Kojović, Mirjana Marinković-Lepić i Damir Arnaut kao i poslanica Nezavisnog bloka Aida Baručija.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.