ŠIROKI BRIJEG

Zasađeni drvored i cvijeće, uskoro ograda uz rijeku i veliki sat

20.05.2022.
u 16:17

Na izgledu novog parka u središtu Širokog Brijega i samom projektu radili su arhitekti Pero Ćeškić i Boris Soldo

Radovi na uređenju novoga parka u središtu Zapadnohercegovačke županije - Širokome Brijegu koji su počeli protekle godine, točnije 19. listopada, privode se kraju.

Nema službeno ime

Početkom ovoga tjedna počeli su radovi na hortikulturnom uređenju zemljanih površina. Zasađeni su drvored i ruže u središnjem dijelu parka te posijana trava, navodi portal jabuka.tv.

Uskoro će biti postavljena ograda na zid parka uz rijeku Lišticu, a također će biti postavljen i veliki sat. Uz to, u parku će se nalaziti i slavina, potvrđeno je za portal jabuka.tv iz Službe za gospodarstvo Grada Širokoga Brijega.

Park koji se nalazi između Trga širokobrijeških žrtava i Trga Ante Starčevića još uvijek nema službeno ime.

Podsjećanja radi, na natječajnoj proceduri provedenoj u studenome 2020. godine, najpovoljniju ponudu poslala je tvrtka A3 d.o.o Široki Brijeg, kojoj je i pripalo izvođenje radova na uređenju novoga parka u središtu grada. Ukupna vrijednost radova s PDV-om iznosi 245.959,87 konvertibilnih maraka.

Park je poprimio svoje obrise još krajem studenoga 2021. godine, a u prosincu, također protekle godine, postavljena je i LED rasvjeta.

Podsjetimo, park se gradi na mjestu nekadašnjega spomenika borcima antifašizma "Kamenog cvijeta", Širokobriježanima poznatijeg kao "Ruža", koji je uklonjen 2013. godine u jeku radova na kanalizacijskome sustavu u središtu grada, navodi portal jabuka.tv. Ispod nje se nalazila masovna grobnica njemačkih vojnika iz Drugoga svjetskog rata.

Rekonstrukcija trga

Uređenje parka u Ulici fra Didaka Buntića, kako je službeno navedeno, uključuje građevinske radove, elektroradove i radove vodovoda i kanalizacije.

Na izgledu novoga parka u središtu grada i samom projektu radili su širokobriješki arhitekti Pero Ćeškić i Boris Soldo.

Po završetku ovih radova, kao i radova privatnoga investitora kod Robne kuće u Širokome Brijegu, u planu je i rekonstrukcija Trga Ante Starčevića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?