Stožer 'Opći izbori 2022'

Zaprimljeno 19 prijava o incidentima, napadnut i OESS-ov promatrač

opći izbori bih
Fena
02.10.2022.
u 15:08

Sigurnosna situacija u vezi s dosadašnjim odvijanjem izbornog procesa u Bosni i Hercegovini je zadovoljavajuća, ocjena je Operativnog stožera akcije "Opći izbori 2022".

Prema podacima ovog stožera, dosada je zaprimljeno ukupno 19 prijava koje se odnose na određene incidentne situacije, od čega – jedno kazneno djelo i četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira, te 14 'ostalih' incidenata.

Kako je Feni kazao šef Operativnog stožera Rahman Alić, u međuvremenu je zaprimljena i informacija o napadu na službenika OESS-a, te je nakon provjera utvrđeno da je do tog incidenta došlo oko 11 sati u Doboju, na biračkom mjestu 038B008.

U tom je kontekstu precizirao da je jedna osoba na tom biračkom mjestu fizički napala na službenika/promatrača OESS-ovog Ureda za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), zadavši mu udarac šakom u predjelu glave.

Incident je u međuvremenu prijavljen PU Doboj, gdje je napadač na OESS-ovog promatrača saslušan, međutim, njegov identitet je zasada ostao nepoznat.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?