inicijativa

Zapošljavanje svih liječnika sa Zavoda za zapošljavanje Tuzlanske županije

liječnik
04.12.2023.
u 07:39

U proteklih nešto više od godinu dana zdravstvenim ustanovama na području Tuzlanske županije Vlada TŽ-a doznačila je oko 23 milijuna KM za nabavu nužne opreme

Radni sastanak u cilju realizacije inicijative zastupnika u Skupštini Tuzlanske županije (TŽ) Lejle Vuković i Smaje Mandžića za zapošljavanje svih liječnika s područja TŽ-a koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje TŽ-a okupio je predstavnike svih institucija u čijoj je nadležnosti provedba projekta. Sastanku su prisustvovali premijer TŽ-a Irfan Halilagić, zastupnici Lejla Vuković i Smajo Mandžić, ministrica zdravstva TŽ-a Dušanka Bećirović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TŽ-a Fadil Alić, ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja TŽ-a Denis Husić i ravnatelj Zavoda za zapošljavanje TŽ-a Miralem Softić.

Naglasivši da je inicijativa nastala u lipnju nakon razgovora s budućim mladim liječnicima, zastupnica Lejla Vuković kazala je da su krenuli u skupštinsku proceduru koja je dobila jednoglasnu podršku te je zahvalila premijeru koji je imao osjećaja za ovu problematiku i inicirao sastanak. U proteklih nešto više od godinu dana zdravstvenim ustanovama na području TŽ-a Vlada TŽ-a doznačila je oko 23 milijuna KM za nabavu nužne opreme, a provedbom ove inicijative zdravstvo na području TŽ-a bit će ojačano i kadrovski.

- Očekujemo realizaciju svega ovoga što smo investirali, ali sve to možemo imati i nabaviti te dovesti na određenu razinu kada su u pitanju i oprema, i uređaji i sredstva rada, ali, ako nemamo liječnika, sve pada u vodu. Upravo zbog toga želimo zaposliti sve liječnike koji su na evidenciji Službe za zapošljavanje da od njih gradimo sve ono što je zdravstvenom sustavu potrebno - vrsne liječnike, specijaliste u svojim oblastima, i zaista smatram kako je ovo pravi trenutak. Sve ovo što smo radili kada je u pitanju oblast zdravstva tek treba biti "naplaćeno" u idućim godinama te da idemo u smjeru ozdravljenja zdravstvenog sektora na području TŽ-a - kazao je premijer Halilagić.

Prema riječima ministrice Bećirović, na evidenciji Zavoda je 106 liječnika. - Oni će biti raspoređeni i u UKC i u domove zdravlja, kojih u županiji imamo 13 - izjavila je Bećirović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?