mup zhž

Zaposleno 66 mladih policijskih službenika, u tijeku novi natječaj

16.03.2019.
u 11:42

Ministarstvo unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije nastavlja s pomlađivanjem kadrova. U manje od četiri godine raspisali su čak tri natječaja za prijam policijskih službenika, a posljednji je u završnoj fazi. Naime, 2018. godine Vlada Zapadnohercegovačke županije donijela je zaključak o prijmu 17 policijskih službenika te se krenulo u realizaciju ove odluke, piše Večernji list BiH. 

Lista kandidata

“Dana 19. srpnja 2018. objavljen je oglas za prijam kadeta u činu policajac za 10 pozicija u uniformiranoj policiji i sedam pozicija u Specijalnoj policiji Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije”, navode iz ovog Ministarstva. Dodaju da je, sukladno članku 17. stavak (4) pravilnika o sadržaju, načinu i rasporedu testiranja kandidata za pohađanje temeljne policijske obuke, policijsko tijelo dana 4. ožujka 2019. na oglasnoj ploči objavilo listu kandidata koji su uspješno završili testiranje i kandidata koji su predloženi za zapošljavanje, a na koju je ostavljena mogućnost žalbe Policijskom odboru u roku od 8 dana. “Kad Policijski odbor odluči o žalbama, sukladno članku 20. stavak naprijed navedenog pravilnika, policijski zapovjednik odobrit će konačnu listu kandidata predloženih za zapošljavanje”, navedeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije. Podsjetimo, 2016. godine Vlada Zapadnohercegovačke županije donijela je zaključak o prijmu 36 policijskih službenika. Ministarstvo unutarnjih poslova, na čelu s ministrom Zdravkom Borasom, raspisalo je natječaj za prijam šest kadeta u činu mlađi inspektor i 30 u činu policajac. Potom je ponovno 2017. Vlada Zapadnohercegovačke županije donijela novi zaključak o prijmu 30 policijskih službenika. Ovoga puta natječaj je bio raspisan za pet kadeta u činu mlađi inspektor i 25 u činu policajac.

Sigurnost stanovništva

Oba natječaja uspješno su završena. Tako je u navedenom razdoblju Ministarstvo unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije odškolovalo 66 policijskih službenika koji svojim radom doprinose sigurnosti stanovništva ove županije. U pitanju su mladi policijski službenici starosne dobi od 18. do 27. godine u činu policajac i mlađi inspektori do 35. godine. Važno je naglasiti kako je među tih 66 policijskih službenika odškolovano i 11 žena. U školovanje kadeta, navode iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije, do sada je uloženo 476.229,88 konvertibilnih maraka te se ovom prilikom zahvaljuju predsjedniku Vlade ZH županije Zdenku Ćosiću i dopredsjedniku Vlade i ministru financija Toniju Kraljeviću na razumijevanju o potrebi zapošljavanja policijskih službenika. U istom razdoblju uvjete za mirovinu ispunila su 54 policijska službenika. Budući da određen dio policijskih službenika, koji je trenutačno zaposlen u MUP-u ZH županije, uskoro ispunjava uvjete za mirovinu, MUP planira i u predstojećem razdoblju nastaviti s pomlađivanjem kadrova.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?