DOBRO JE ZNATI

Zalijepite prste! Donosimo pet trikova za lakše hodanje u štiklama

12.02.2019.
u 08:45

Razlika u centimetru ili dva potpetice itekako može "učiniti čuda".

Višesatno nošenje štikli pravi je izazov, posebice ako ih ne nosite redovito. Žuljevi, natisci tek su neki od neugodnih posljedica nošenja štikli. Kako bi nošenje štikli bilo ugodnije, ovo su trikovi koji će vam u tome pomoći. 

Odaberite pravi model

Ako tek počinjete nositi štikle, počnite s platformama. Ako ipak zbog određene priike birate salonke, pripazite dobro da odaberete one koje su ugodnije za hodanje i u kojima se osječate stabilnije. Razlika u centimetru ili dva potpetice itekako može "učiniti čuda". Odaberite model is vakako prošetajte par koraka u njima prije nego ih kupite. Ako vas već sada noge bole, zamislite kako biste u njima trebali stajati cijeli dan i znat ćete je li taj model za vas. 

BIrajte deblju petu

Štikle s ultra tankim potpeticama su seksi, no jako je teško održavati ravnotežu na takvim cipelama, posebice ako tek počinjete hodati u štiklama. Birajte cipele s debljom petom za lakši hod. Birajte mekše materijale i unutrašnjost cipele koja će pomoći neutralizirati pritisak.

Zalijepite prste

Zvuči čudno, znamo, no straučnjaci savjetuju kako je dobra ideja zalijepiti treći i četvrti prst jer će to smanjiti pritisak na stopalu kada hodate u štikli. 

Raširite cipele

Obucite debele vunene čarape i "uvucite" noge u cipele. Hodajte u njima po kući i malo ih "zagrijte" sušilom za kosu. Od vrućine će se materijal početi širiti.

Koristite jastučiće

Na tržištu postoje razni jastučići koje možete umetnuti u cipele, a koji bi trebali reducirati bol i pritisak. Isprobajte ih i nađite onaj koji vama i modelu cipele koji prefrerirate, najviše odgovara. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?