Milorad Dodik

Zahvalnost Rusiji čija politika ne ugrožava nikoga u BiH

milorad dodik
11.12.2015.
u 13:28

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je danas Ruskoj Federaciji na podršci u provođenju Daytonskog sporazuma te politici koja ne ugrožava nikoga u BiH.

On je nakon razgovora s delegacijom Ruske Federacije, predvođene deputatom državne Dume Ruske Federacije, Pavelom Sergejevičom Dorohinom, naglasio da se Rusija pokazala kao veoma važan faktor poštivanja međunarodnog prava, za razliku od nekih drugih zemalja, koje su podržavale promjene Daytonskog sporazuma nasiljem visokih predstavnika.

Na sastanku u Banjoj Luci bilo je riječi i o ekonomskoj suradnji i ulaganjima u RS-u, a Dodik je naglasio da se ona mora nastaviti bez obzira na sve izazove, te drugačiju situaciju od one koja je bila u vrijeme kada je ruska kompanija kupila Rafineriju nafte u Bosanskom Brodu.

Zahvalio je i na pomoći ruske Dume za obranu Ratku Mladiću, optuženom za ratne zločine, a čiji je sin Darko također prisustvovao današnjim razgovorima u Palati RS-a.

Entitetski predsjednik je ukazao na važnost Rusije u borbi protiv terorizma.

Ističući da RS ostaje u dobrim odnosima s Rusijom, dodao je da je RS odlučujuće djelovala da BiH ne podrži sankcije EU toj zemlji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?