Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Zagrepčanka Dora Bilić koja je regrutirana iz Gornje Maoče ranjena u Siriji

Dora Bilić prije dvije godine prihvatila je islam i doselila se u Gornju Maoču u BiH, gdje se ubrzo udala i s mužem otišla u Siriju potvrđeno je Večernjem listu iz službenog izvora
29. rujna 2014. u 22:22 1 komentara 2133 prikaza
ISIL-ov spot upozorenja
Foto: Youtube
Pogledajte galeriju 1/2

U zračnim napadima u sirijskom gradu Raqqa ranjena je Zagrepčanka Dora Bilić, a poginula je Fatima Mahmutović iz Bosne i Hercegovine. Potvrdu te informacije Večernji list dobio je iz službenoga izvora.
Dora Bilić prije dvije godine prihvatila je islam i doselila se u Gornju Maoču u BiH, gdje se ubrzo udala i s mužem otišla u Siriju. Dok je njezin suprug bio na ratištu, ona je boravila u gradu Raqqa. Fatima Mahmutović iz naselja je Sladna pokraj Srebrenika, a u Siriju je otišla u jesen 2013. godine, zajedno s mlađim sinom Jasminom. Njezin stariji sin Mirzet Mahmutović na strani Islamske države bori se više od godinu i pol.

Sukladno nedavnome izvješću SOA-e o njezinu radu, za pretpostaviti je da su hrvatske obavještajne službe bile upoznate o kretanju, kontaktima i povezanosti Zagrepčanke Dore Bilić. Navodi se u tome izvješću da je od 2012. u sukobima u Siriji, a kasnije i u Iraku, sudjelovalo nekoliko stotina boraca iz država u hrvatskome susjedstvu, a neki su od njih pripadnici najradikalnijih islamističkih skupina koje se bore na tom području. No, zasad nisu identificirane takve osobe s područja Hrvatske, ali džihadisti se hrvatskim teritorijem koriste kao tranzitnim područjem.

Vecernji.ba