Vlada FBiH prihvatila

Zaduženje od 140 milijuna eura za izgradnju Koridora Vc

izgradnja
28.02.2020.
u 14:57

Na dionici Poprikuše - Nemila bit će izgrađeno 5,5 kilometara autoceste, a na dionici Tarčin - Ivan 6,9 kilometara autoceste

Federalna vlada je prihvatila zaduženje Federacije BiH po Ugovoru o financiranju između Europske investicijske banke i Bosne i Hercegovine za realizaciju Projekta Koridor Vc - Središnji dio, u iznosu do 140.000.000 eura za Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.
 
Sredstva ovog kredita bit će korištena za financiranje izgradnje dvije nepovezane dionice Paneuropske autoceste Koridor Vc koja povezuje Mađarsku preko istočne Hrvatske i Bosne i Hercegovine s Jadranskim morem i obuhvaća dionice Poprikuše - Nemila i Tarčin - Ivan.
 
Sredstva su Federaciji BiH odobrena s rokom otplate od 19 godina i grace razdobljem od šest godina i bit će na kreditnoj osnovi prenesena na JP Autoceste FBiH, koje je krajnji korisnik i dužnik po ovom zaduženju.
 
Dana je i suglasnost za zaključivanje Supsidijarnog sporazuma između BiH i Federacije BiH, kao i odgovarajućeg Podugovora između Federacije BiH i JP Autoceste FBiH za ova sredstva.
 
Na dionici Poprikuše - Nemila bit će izgrađeno 5,5 kilometara autoceste, što uključuje tunel Golubinja u dužini od oko 3,6 kilometara i trasu autoceste dužine oko 1,9 kilometara, koja obuhvaća dva vijadukta (106 i 108 metara), dva mosta, nadvožnjak i petlju Poprikuše na kojoj će biti izgrađeno naplatno mjesto i centar za kontrolu prometa.
 
Na dionici Tarčin - Ivan bit će izgrađeno 6,9 kilometara autoceste, koja uključuje dva mosta ukupne dužine 1,1 kilometara, odmorište, tunel Ivan u dužini od 1,8 kilometara i privremeni priključak na magistralnu cestu M-17.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije