Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Zabranjene posjete bolnicama i ustanovama socijalne skrbi u HNŽ-u

09. ožujka 2020. u 16:05 0 komentara 113 prikaza
skb mostar

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) donio je Zapovijed kojom se zabranjuju posjete bolnicama i ustanovama socijalne skrbi koje zbrinjavaju djecu, mlade i stare osobe na području HNŽ-a.

Zapovijed je donesena s ciljem daljnjeg praćenja stanja i poduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane koronavirusom sukladno Zapovijedi kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Preporuča se također da se ne održavaju javni skupovi, odnosno organizirana okupljanja građana na za to prikladnom prostoru sukladno propisima o javnom okupljanju, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade HNŽ-a.

Osobama starije životne dobi preporuča se izbjegavanje bespotrebnog kretanja, korištenje javnog prijevoza te da preskoče rutinske kontrole i odlaske u ordinacije kod obiteljskog liječnika i u bolnice ako im nije prijeko potrebna zdravstvena skrb. Ako je osobi te dobi potreban recept ili liječnički savjet, preporuča se najprije kontaktirati liječnika telefonski.

Zdravstvenim ustanovama na području ove županije naloženo je da obustave redovite specijalističko-konzultativne preglede, a neophodni specijalističko-konzultativni pregledi bit će obavljani po procjeni specijalista, stoji u priopćenju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.