VRIJEME JE ZA PROMJENU

Zaboravite na tanku kosu: Pet frizura koje možete isprobati ako želite da vam kosa izgleda voluminoznije i gušće

03.08.2020.
u 19:44

ez obzira na preparate koje koristimo, kao i načine stiliziranja kose, ponekad nam se čini da volumen jednostavno ne možemo postići. Umjesto da ste u neprestanoj potrazi za novitetima koji će naprviti wow-efekt na kosi, možda je vrijeme za promjenu frizure. Frizerski stručnjaci za WhoWhatWear kažu da osobe s tankom kosom trebaju izbjegavati pretjerano korištenje proizvoda za stiliziranje kose jer je zbog njih kosa masnija i teža, a umjesto toga naglasak staviti na šišanje - bob, lob, čak i pixie frizura idealan su odabir za sve kojima nedostaje volumena. U nastavku smo izdvojili pet frizura koje možete isprobati za bolji volumen, piše DIVA.

Ravnomjerno ošišan bob, sa ili bez šiški

Foto: Instagram @jourdandunn

Blunt bob ili lob najčešći je odabir onih dama koje imaju problem s pretankom kosom. Možete birati između različitih dužina, do brade, ramena ili čak do ključne kosti, a odlično je rješenje jer ćete bobom ili lobom postići chic look u svakom trenutku, čak bez čestog odlaska u frizerski salon. Možete je stilizirati potpuno ravno, valovito, a ako odaberete verziju do ramena ili do ključne kosti, čak je i svezati u rep. Također, ovakva frizura odlično izgleda sa šiškama jer će lice biti lijepo uokvireno. 

Lagano slojeviti blunt bob

Foto: Press Association/PIXSELL

Ako ne preferirate skroz kratku kosu, možete isprobati dužine između ramena i poprsja te joj čak dodati i malo "slojeva" kako biste postigli željeni volumen. Savjet za osobe s tankom kosom koje ne žele dirati njezinu duljinu je da odaberu blunt verziju koja je na dnu lagano slojevita. Prednji dio trebao bi uokviriti lice, a slojevi od brade na niže dati željeni volumen i teksturu. 

Dugačka kosa sa šiškama i pramenovima koji uokviruju lice

Foto: Instagram @alexachung

Čest problem koji se javlja kod dugačke kose je taj što je mnogi ne žele ošišati pa ona postane preduga i preslojevita, zbog čega se postiže suprotan efekt. Ako se i dalje ne želite odreći dužine, odaberite stil koji kombinira šiške i pramenove koji uokviruju lice jer će tako frizura dobiti potrebno strukturu, a istovremeno neće zahtijevati mnogo brige. 

Pixie frizura

Foto: Instagram @zoeisabellakravitz

Ako razmišljate o drastičnoj promjeni, možda je sad pravi trenutak da isprobate pixie frizuru jer ona daje punoću pramenovima. Odaberite pixie s punijim gornjim dijelom koji će stvoriti dojam gustoće, a ovakva je frizura savršena jer zahtijeva malo održavanja, kao i minimalno vrijeme za stiliziranje.

Dugački slojeviti bob s razdjeljkom po strani

Foto: Instagra, @kirstendunst

Svi koji traže sredinu između dugačke, slojevite kose i kratkom blunt boba, frizerski stručnjaci savjetuju poludugu kosu s beachy valovima i razdjeljkom sa strane koji bi trebao stvoriti dojam voluminoznosti. Ovaj je odabir idealan za sve koji ne žele napraviti radikalnu promjenu, a da bi kosa izgledala gušće, porazgovarajte s frizerom o opciji laganih, mekanih slojeva. 

Balayage je hit tehnika bojanja kose; inspiraciju potražite u galeriji:

Foto: INSTAGRAM @ROSIEHW
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?