Vlada HBŽ-a odlučila:

Za unapređenje uvjeta za razvoj malih sirana odobreno 100.000 KM

VLADA HBZ
11.06.2016.
u 08:00

U prvom tromjesečju 2016. godine HB županija u proračunu je ostvarila ukupno 16,306.757 KM prihoda i primitaka, što je izvršenje 21,05% u odnosu na plan proračuna. Ukupno ostvareni proračunski rashodi i izdaci od 1. siječnja do 31. ožujka iznose 14,949.470 KM i izvršeni su s 19,71% u odnosu na plan proračuna za 2016. godinu, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a, kao i to da su ministri na sjednici Vlade usvojili ovo izvješće.

Potpora projektima

Na prijedlog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, Ivice Brešića, pod tom točkom razmatrana je i informacija o nacrtu sporazuma o sufinanciranju projekta “Unapređenje uvjeta za razvoj malih sirana”. Nakon toga donesena je odluka da se ranije planirani iznos za tu namjenu s 50.000 poveća na iznos od 100.000 KM. Riječ je o sredstvima koja su u županijskom proračunu planirana kao “potpora nižim razinama vlasti”, radi proširenja projekata i uključivanja malih i srednjih proizvođača livanjskog sira. Također je zaključeno kako je u te projekte potrebno uključiti struku iz resornog ministarstva kako bi došlo do kvalitetnije implementacije. Na istoj sjednici županijska ministrica pravosuđa i uprave Mirjana Stojsavljević-Petraković opunomoćena je za pregovaranje o granskom kolektivnom ugovoru za područje djelatnosti javne uprave, sudske vlasti i javnih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine za potpisivanje zapisnika o pregovorima. Razmatrani su i primljeni na znanje izvješće o radu za prošlu i program rada za tekuću godinu Uprave za imovinsko-pravne i geodetske poslove, a razmatran je i program rada Ministarstva gospodarstva HBŽ-a za 2016. te će biti sastavni dio programa rada Vlade.

Odobrena sredstva

Na prijedlog ministra znanosti, prosvjete, kulture i sporta odobreno je ukupno 30.000 KM u vidu kapitalnih potpora osnovnim školama s područja HBŽ-a.

Na znanje je primljeno i izvješće o realizaciji programa utroška sredstava “Kapitalne potpore zdravstvenim institucijama – Županijska bolnica Livno za 2015. godinu” te programa utroška sredstava “Potpora stipendiranju studenata” za 2015. godinu.

Razmatrana su i na znanje primljena izvješća o realizaciji programa utroška sredstava “Izdaci za raseljene osobe” i “Transfer udrugama građana” za prošlu godinu. U nastavku sjednice ministri su odobrili 5000 KM Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u svrhu jednokratne novčane pomoći za nabavu socijalnih paketa članovima udruženja MDD Merhamet, a pod tekućim pitanjima razmatrana je informacija o važećim kolektivnim ugovorima, kao i stanju u Turističkoj zajednici HBŽ-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije