probajte

Za svačiji ukus: Donosimo razne recepte za napitke koji će vas grijati ove jeseni

napitak
shutterstock
12.09.2021.
u 10:22

Slatki i topli napitci idealni su za užitak u tmurnim jesenskim danima...

Kako se vrijeme kvari, a temperature polako padaju, mekane dekice i topli napitci zvuče sve privlačnije, a bez obzira planirate li druženje s bliskim prijateljima u kućnoj atmosferi ili samo opuštanje uz dobru knjigu, s ukusnim će sezonskim receptima i klasičnim začinima i jesen biti nekako 'toplija'... 

Napitak od karamela 

1 žlica šećera 
250 ml mlijeka 
nekoliko zrna kardamoma (po želji) 

U manjem lončiću ugrijte mlijeko zajedno s kardamomom koji ste malo usitnili mužarom. U drugi lončić stavite žlicu šećera pa ga kuhajte na laganoj vatri dok se ne pretvori u zlatnosmeđi karamel. Procijedite mlijeko u karamel, dobro promiješajte i poslužite toplo.

Koktel od kokosa i ruma 

200 ml kokosova mlijeka 
200 ml slatkog vrhnja 
100 ml ruma 
3 žlice sirupa od lješnjaka 
1 vrećica burbon vanilin šećera 
cimet 

Dobro izmiješajte kokosovo mlijeko, vrhnje, rum i sirup od lješnjaka. Dodajte vanilin šećer i cimet po želji Stavite u hladnjak na nekoliko sati i poslužite s dodatnim cimetom.

Napitak od naranči i đumbira 

200 ml soka od ljute naranče ili limuna 
1 prst naribanog svježeg đumbira 
grančica svježeg ružmarina 
5 žlica meda 

Sok od limuna, đumbir i ružmarin stavite na laganu vatru i čim počne vreti, maknite lončić s vatre. Kad se mješavina malo ohladi, dodajte med i miješajte dok se potpuno ne rastopi. Ulijte u steriliziranu bocu ili staklenku. Kad se ohladi, čuvajte u frižideru. Za posluživanje: prelijte 4 žlice napitka kipućom vodom i po želji dodajte još žlicu meda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije