Stipendije

Za studente američkog univerziteta u BiH 55 stipendija u 2015. godini

ameri
07.04.2015.
u 16:05

Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH) i ove godine dodjeljuje 55 stipendija za studente i ponosan je ponuditi posebno obrazovanje uspješnim i talentiranim studentima iz BiH i regije putem punih ili djelomičnih stipendija, priopćeno je iz ovog univerziteta

AUBiH je jedina visokoškolska institucija u regiji koja je akreditirana u SAD-u što omogućava zapošljavanje i nastavak studiranja studenata u BiH, regiji, SAD i EU. Cjelokupna nastava se odvija na engleskom jeziku, a nastavni planovi i programi kao i pravila studiranja su usklađeni sa američkim i bolonjskim sustavom obrazovanja. U skladu sa misijom univerziteta koja je prilagođena ekonomskim, političkim i sigurnosnim potrebama BiH i regije, AUBiH studentima širom regije pruža kvalitetno univerzitetsko i naučno–istraživačko obrazovanje i razvoj koji prati svjetske trendove u specijaliziranim oblastima međunarodnih financija, međunarodnog marketinga, prava, međunarodnog prava, informacijskih tehnologija, sigurnosti i obrane, međunarodnih odnosa i diplomacije, industrijske tehnologije, software i sustav inžinjerstva, grafičkog i multimedijskog dizajna, međunarodne ekonomije i trgovine. Predsjednik AUBiH Denis Prcić je naglasio kako se ova visokoškolska ustanova, koja baštini američke i bh. vrijednosti obrazovanja, zalaže da cijena studiranja bude prilagođena mogućnostima prosječne obitelji u BiH i regiji, a u isto vrijeme i da zadrži visoki kvalitet obrazovanja ispunjavajući američke i bolonjske standarde obrazovanja. AUBiH, koji je pristupačan potencijalnim studenatima širom regije ali i studentima različitog socio-ekonomskog statusa, je omogućio financiranje na dvanaest rata od 370 KM mjesečno. Na ovaj način AUBiH želi pružiti mogućnost studentima da, na osnovu osobne kvalitete odnosno rezultata testiranja iz osnovne matematike i engleskog jezika, prilikom upisa na Univerzitet dobiju stipendiju. Svi studenti su u mogućnosti aplicirati za djelomične ili pune stipendije. Djelomične stipendije su zasnovane na ocjenama na prijemnom ispitu i prosjeku ocjena u srednjoj školi (za studente koji upisuju dodiplomski studijski program). Kako bi se osiguralo održavanje stipendije tijekom cijelog studija, studenti moraju održati visok prosjek ocjena (GPA - Grade Point Average).  "Za sve zainteresirane na raspolaganju je besplatna info linija: 080 020 137 ili putem e-maila: addmission@aubih.edu", navode iz Američkog univerziteta u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije