Rješenje za mostar

Za prijenos spornog kredita čeka se još odluka Parlamenta

24.09.2015.
u 06:15

Razvojna banka će ako Zastupnički dom prihvati odluku, povući tužbu protiv grada Mostara

Nakon što je Dom naroda Parlamenta FBiH donio odluku da se kredit kuvajtskog fonda za razvoj za projekt četiri ceste i most Musala u iznosu od 3,000.000 KWD (kuvajtskih dinara) ili 15,688.500 KM, koji je sudskom odlukom kao dug nekadašnjih mostarskih općina s bošnjačkom većinom, Sjever, Jug i Jugoistok, prenesen na Grad Mostar, u cijelosti prebaci na Federaciju BiH, Vlada FBiH je zatražila od Federalnog ministarstva financija da izradi izjašnjenje s prijedlogom zaključka i mišljenja, a u vezi stupanja u parnicu Federalnog pravobraniteljstva. Navedenom izjašnjenju i prijedlogu zaključka "Večernjak" je u posjedu te donosi njegov sadržaj.

Nemogućnost izmirenja

"Vlada FBiH prihvaća izjašnjenje Federalnog ministarstva financija od 14. kolovoza 2015. godine vezano uz upravni spor tužitelja Razvojne banke Federacije BiH protiv tuženog Grada Mostara zbog nemogućnosti izmirenja obveza po kreditu kuvajtskog fonda za razvoj broj 535 za projekt četiri ceste i most Musala u iznosu od 3,000.000 KWD i njegove alokacije (prebacivanja duga) na Federaciju BiH, a koje čini sastavni dio ovog zaključka", navodi se u prijedlogu zaključka upućenog Vladi FBiH. Nadalje se navodi da se zadužuje Glavno tajništvo Vlade FBiH da izjašnjenje iz zaključka dostavi Federalnom pravobraniteljstvu..

Povučeno s dnevnog reda

Vlada FBiH je na svojoj 144. sjednici održanoj 4. prosinca 2014. godine razmatrala i u parlamentarnu proceduru uputila predmetnu informaciju o statusu kredita kuvajtskog fonda za razvoj broj 535 s prijedlogom odluke o alokaciji obveza po tom kreditu na FBiH. Zastupnički dom Parlamenta FBiH je na predloženi dnevni red svoje 2. redovite sjednice od 16. i 17. lipnja 2015. godine stavio prijedlog odluke o alokaciji obveza po kreditu kuvajtskog fonda za razvoj broj 535 na FBiH (s informacijom o statusu kredita), a prilikom usvajanja dnevnog reda sjednice i skinuo bez razmatranja. Dom naroda Parlamenta FBiH je na 4. izvanrednoj sjednici od 27. srpnja 2015. razmatrao i prihvatio prijedlog odluke o alokaciji obveza po kreditu kuvajtskog fonda za razvoj na FBiH s informacijom o statusu kredita. Razvojna banka FBiH će ako Zastupnički dom FBiH prihvati predloženu odluku, u skladu s točkom II prihvaćene odluke o alokaciji obveza po kreditu kuvajtskog fonda za razvoj broj 535 za projekt četiri ceste i most Musala u FBiH, povući tužbu protiv Grada Mostara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?