Brza pita

Za ovaj slasni kolač treba vam pola kilograma svježeg sira i malo dobre volje

12.04.2022.
u 11:03

Brza pita sa svježim sirom postala nam je draža od one klasične s prhkim tijestom jer se radi s biskvitom pa je sve skupa još sočnije, a i jednostavnije. Ako volite miris limuna i naranče, dodajte naribane korice, a rum će sve skupa učiniti još boljim.

Recept možete pronaći OVDJE, a odmah sad zaboravite na dugu i kompliciranu pripremu - ovdje se ne mijesi niti valja tijesto, a možete je napraviti u okruglom ili pravokutnom kalupu, kako god vam je draže. 

 

Sastojci

 

Biskvit

jaja

čvrsti jogurt (u čašici)

150 g šećera

120 g glatkog brašna

130 ml ulja

prašak za pecivo

vanilin šećer

korica limuna po želji

Nadjev

500 g svježeg sira

kiselo vrhnje

4 žlice šećera

1jaje

 

Priprema

 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Ovaj se kolač radi tako da prvo na pola ispečete prvi dio biskvita kao donju koru, pa na nju stavite smjesu od sira, prelijete ostatkom smjese za biskvit i sve skupa pečete do kraja.

 

1Pripremite smjesu za biskvit i ispecite

Sve sastojke za biskvit stavite u posudu i mikserom sjedinite. U nauljen i pobrašnjem lim za pečenje dimenzija otprilike 30 x 40 centimetara stavite pola smjese i pecite 10 minuta na 180 stupnjeva.

 

2Pripremite nadjev od sira

Izmiksajte sve sastojke dok se ne sjedine. Sada na polupečen biskvit stavite nadjev od sira, poravnajte pa preko odmah prelijte ostatak smjese biskvita i nju isto poravnajte.

 

Pecite još 35 minuta na 180 stupnjeva. Kad se kolač malo ohladi posipajte ga šećerom u prahu. 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?