Tužiteljstvo BiH

Za odlazak na strana ratišta u Siriji i Iraku pravomoćno osuđene 22 osobe

13.05.2017.
u 10:59

Svih osam osuđenih u predmetu Enes Mešić i dr. proglašeni su krivim i osuđeni na zatvorske kazne. Ovom presudom, ukupno 22 optužene osobe iz Bosne i Hercegovine pravomoćno su osuđene za kaznena djela u svezi s odlascima na strana ratišta Sirije i Iraka, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ističu da do sada nije bila niti jedna oslobađajuća presuda u svezi s kaznenim djelima za nezakonito sudjelovanje državljana BiH na stranim ratištima.

- U okviru akcije kodnog naziva „Damask“, Tužiteljstvo BiH uložilo je intenzivne napore, zajedno s partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH, zemljama regije i agencijama iz partnerskih zemalja diljem svijeta, na provođenju detaljnih i sofisticiranih istraga i prikupljanju dokaza o odlascima državljana BiH na ratišta Sirije i Iraka, te pridruživanju paravojnim skupinama i strukturama tzv. „ISIL-a“ - navodi se.

Većem broju osuđenih, kako se dodaje, dokazano je da su boravili i sudjelovali na stranim ratištima, što je potkrepljeno i brojnim dokazima, a pravosudne i policijske agencije uspjele su ostvariti i značajnu preventivnu ulogu, jer se među osuđenima u proteklim godinama, nalaze i osobe koji nisu uspjele stići do Sirije i Iraka, već su otkrivene, locirane i uhićene na području Turske ili na polasku iz BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?