Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Za nekoliko mjeseci Radončić i ja napravili smo više nego ostali svih ranijih godina

03. lipnja 2020. u 18:20 1 komentara 812 prikaza

Surađivali smo kratko, ali veoma dobro i učinkovito. Za nekoliko mjeseci napravili smo više nego ostali svih ranijih godina. Kazao je ovo u razgovoru za „Dnevni avaz“ Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Hrvatske, komentirajući jučerašnju ostavku Fahrudina Radončića s pozicije ministra sigurnosti BiH.  

Odlična suradnja, kaže Božinović, najviše je došla do izražaja u vrijeme pandemije koronavirusa. 

- U vrijeme pandemije osigurali smo transportne rute opskrbe. Uspjeli smo to osigurati u vrijeme kada su članice Europske unije između sebe zatvarale granice. Mi smo u svakom trenutku komunicirali i sve dogovarali. Nikada taj tranzitni promet, a kasnije i putnički, prema BiH nije prestao. Sve to je rezultat dobre saradnje i povjerenja koje smo stekli u veoma kratkom razdoblju – kazao je Božinović.  

Božinović i Radončić su se sastali u Zagrebu 3. veljače. Na sastanku je dogovoreno mnogo, kaže Božinović, a u praksi se odmah krenulo s realizacijom.  

- Kad je u pitanju migrantska kriza i policijska suradnja u vrijeme pandemije, imali smo planove i već su se naše policije sastale na nekoliko radnih sastanaka po svim linijama policijskog rada. Vjerujem da je Radončić postavio temelje na kojima će nastaviti raditi i njegov nasljednik. Nas dvojica smo utrli put kojim će ići saradnja dviju zemalja u budućnosti. Isti su nam zanimanja i izazovi – rekao je Božinović.

  • Zolj:

    Ali Bakir i njegovi podanici su tu da to sve razruše što ste vi gradili.